Wil je ook het verschil maken voor je collega's?
HELP MEE EEN EINDE TE MAKEN AAN DIT VERBORGEN LEED!
Moedwerk is een initiatief van Anita Wix en Maaike Brunekreef,
2 gedreven professionals in de aanpak tegen huiselijk geweld en kindermishandeling.
Naast de hulp die we bieden aan medewerkers binnen een organisatie bieden we ook consultatie en advies aan slachtoffers
Moedwerk
MEDEWERKERS IN BALANS
In Nederland wordt 1 op de 8 volwassenen van de bevolking geconfronteerd met een vorm van partnergeweld.
Dat betekent 2,5 procent van de medewerkers van KonnecteD (600 medewerkers). Statistisch gezien zijn er 15 collega’s die worstelen met een onveilige thuissituatie. Het kan gaan over fysiek geweld, psychisch geweld, verwaarlozing, seksueel geweld, financieel misbruik of een combinatie hiervan. Vaak zijn er ook kinderen betrokken in deze gezinnen, met alle langdurige, schadelijke impact van dien.
Hoe eerder er gesignaleerd wordt, hoe eerder de juiste hulp geboden kan worden en het geweld gestopt of voorkomen.
Dit heeft een grote impact op de werkvloer door concentratieproblemen, psychische en of fysieke klachten, frequent verzuim of langdurig verzuim en alle kosten die dit met zich meebrengt.
Consultatie en advies
DE MOEDWERK METHODE
Naast de hulp die we bieden aan medewerkers binnen een organisatie bieden we ook consultatie en advies aan slachtoffers die ons persoonlijk benaderen voor advies en steun.
De kracht van de moedwerk methode is dat de medewerker en/of slachtoffer van huiselijk geweld, binnen 1,5 uur inzicht en verheldering heeft over de te nemen stappen.
Een duo gesprek met Anita Wix en Maaike Brunekreef waarin diverse expertises samen komen levert sneller een passend advies dan een 1 op 1 gesprek. De impact van geweld in het leven van de medewerker en zijn omgeving kan veel sneller reduceert worden als voorheen. Gehoord, gezien en begrepen worden, is wat iedereen verdient.
Wil je meer weten over hoe jouw organisatie het verschil kan maken?
Erkenning en bewustwording
Moedcast
Luister eens naar onze podcast, genaamd Moedcast. In deze serie doen hulpverleners en andere ervaringsdeskundigen hun verhaal. Onderwerpen waar je moed voor nodig hebt om in gesprek te gaan over gevoelige onderwerpen zoals: dwingende controle, omstanders, kindermishandeling, intrafamiliaal geweld, parner geweld en de impact op de werkvloer. Om het verschil te kunnen maken, moet het bespreekbaar en tastbaar gemaakt worden, elke sprankeltje moed helpt jou verder in het proces.
Herken, erken en wordt je bewust van de impact van huiselijk geweld.
Luister naar Moedcast